2006-07-08

Kindergarten Cop

Arnold Schwarznegger har gått från att vara Terminator, eller Guvernator, till Kindergarten Cop, från att ha berättat hur dåligt allt är i Kalifornien. Det menar en opinionsundersökare är anledningen till Arnolds kraftiga comeback.

Han vara nere för räkning i november efter att han förlorade samtliga fyra folkomröstningar, men slickade snabbt såren och kom tillbaka med en ny strategi i sitt State of the State-tal i januari. Nu lät han mer som en traditionella politiker som lovade mångmiljardsatsningar istället för reformer, och det har uppenbarligen funkat.

Han leder över utmanaren Phil Angelidis med 44-37, mot 40-37 i mars. I januari var hans approval rating -12, 39 approve 51 disapprove, i mars var läget jämnt 45-45 för att nu ligga på plus +7, 48-41. Väljarna tycker också numera att Kalifornien är på rätt väg, 44 tycker på rätt väg, 43 procent på fel väg, i januari var siffran 35-52, alltså en kraftig majoritet som tyckte det gick åt skogen.

Hotet mot Schwarzenegger är Bush. Den senare är mindre populär i Kalifornien än övriga landet så Arnold bör nog passa sig för att kopplas samman med honom och utmanaren Phil Angelidis bör gör allt för att koppla ihop dom. Men det lär inte räcka, Arnold vinner i november, det har jag sagt länge och är naturligtvis ännu mer övertygad nu.

1 kommentar:

Robsten sa...

Jag visste vem Schwarzenegger var långt, långt innan ni någonsin hade hört talas om honom. Jag höll nämligen på med body building när jag var ung. det känns bra;-)