2006-06-15

Webb vann nu, men vem vinner sen?

Det mycket spännade valet i Virgina om vilken demokrat som skulle få utmana sittande republikanske senatorn George Allen avgjordes i går, med James H. Webb som vinnare.

Som jag beskrev häromdagen är Webb tidigare republikan, minister i Reagans regering, krigshjälte, författare och vinnare av en Emmy. Med andra ord en något udda demokratisk kandidat. Han bedöms ha ganska god chans mot Allen och racet ska bli extra intressant att följa eftersom Allen är potentiell presidentkandidat 2008. Om saker och ting går i lås ska jag försöka åka över nån vecka i höst innan valet och följa det på plats i Virginia.

Jag tror inte att demokraterna kommer ta tillbaka vare sig kongressen eller senaten, Dick Morris tror tvärtom men förklarar pedagogiskt i en artikel varför det är så svårt att avgöra redan nu. Väljarna bestämmer sig sent, men deras grundinställning tar form nu. Det är först ett par veckor innan själva valet som den verkliga tankeverksamheten sätter igång hos väljarna, då avgörs det, men förarbetet är minst lika viktigt.

2 kommentarer:

Robsten sa...

Tycker också att hans artikel om SCUM är intressant, kan du inte länka till den också?

Mathias Sundin sa...

Vad?