2006-06-10

Kamalis mediestrategi?

Masoud Kamali, känd folkpartihatare och regeringens politiskt korrekte integrationsutredare, menar att han för några veckor sedan blev överfallen på väg hem från tåget. Han anmälde det dock inte till polisen, utan gick istället till pressen och beklagade sig över det, och menade att polisen ändå bara struntade i sådana brott. Om han har rätt eller fel det vet jag inte, att det var fel att inte anmäla vet jag dock.

Jag tycker också att hela berättelsen känns skum. Det känns fel att misstro en person som kanske råkat ut för något sådant som Kamali berättar om, men min misstanke ökade när jag såg att han skulle vara gäst i dagens Ekots lördagsintervju. Så jag mailade intervjuaren Margit Silberstein och frågade när de hade bestämt sig för Kamali. Hon skriver tillbaka och säger att det gjorde de innan Kamali gick ut och berättade om attacken. Och att hon troligen inte kommer ta upp det i intervjun.

Att gå ut med denna berättelse, oavsett om den är sann eller inte, gör att intervjun med honom får mer uppmärksamhet. Smart mediestrategi eller sammanträffande? Döm själva.

3 kommentarer:

Robsten sa...

Det är förmodligen ett sammanträffade. Jag tror inte heller Kamali ljugit ihop historien, den är säkert sann. Däremot är det helt fel att gå ut mot polisen som Kamali gör utan att ens ha polisanmält händelsen, hur kan han kritisera polisen utan att ens ha försökt ge dom en chans?
Att Kamali är politisk korrekt stämmer till fullo, dock har han rätt att inte bli attackerad, lika lite som någon annan. Förmodligen hjälper de som attackerade Kamali Shalins och Kamalis sak.

Tino_G sa...

Om han blev attackerad är det förfärligt, men det man kan undra är om det är sant. Viss sannolikhet finns att han ljuger/grovt överdriver. Att han skulle ha slagits i ”några minuter” är vansinnigt, det vet alla som varit i riktiga slagsmål att det tar 20-30 sekunder, efter några minuter mot två män som är 25-30 skulle han varit sönderslagen. Fast han kanske ”bara” överdriver, eller tror att det tog flera minuter av misstag.

Sen pratar han om kniv dessutom. Vad hände med kniven? Han ser inte ut som Wolverine direkt. Var det ingen som såg/hörde efter flera minuter? I närhet till ett tågstation i en tätort?

Det andra sjuka är att han inte gick till polisen. Det fattar väl vem som helst att det är en groteskt stor skillnad mot anonyma hot och oprovocerad misshandel i flera minuter, med dragen kniv. Vid det första kan polisen i praktiken inte göra ett dugg, vid det andra finns vittne (Kamali), bevis (kroppskador han ska sig ha fått) och betydande straff (speciellt om en drog kniv, och då det är hatbrott).

Fattar inte ”professor” Kamali något så enkelt?

Det finns två möjligheter. Antigen hittar han på eller överdriver. Eller så blev han överfallen, och är så otroligt korkad och okunnig om Sverige att han inte fattar skillnaden mellan polisens hantering av anonyma hot (som alla politiker drabbas av, till och med halvkända nobodies som sysslar lite med politik får konstiga brev) och grov våld, som är extremt ovanligt.

Om det verkligen hände och han inte anmälde det är Kamali så förvriden i huvudet att han tror att polisens oförmåga att hantera anonyma hot mot honom på något sätt ”rasism”, så att han inte anmälde det senare brottet. Han fattar inte att 30-40% av kommunalpolitiker(!) får anonyma hot, och skyller allt på att han är invandrare.

Det vore inte helt oförenligt med Kamalis anmäla syn på verkligheten, där alla problem som drabbar invandrare är ”rasism”, oavsett grund, eller om samma problem drabbar även svenskar.

Ska man ha en person med en så barnslig och paranoid syn på svenska samhäller verkligen vara landets integrationsutredare?

Till sist kan man ju notera det patetiska med att Kemali, en akademiker nästan helt utan meriter, nått en topposition HELT på urval av sitt ursprung, och ändå går omkring och klagar på att ständigt vara diskriminerad.

Inbillar sig någon att en 50-åring sociolog från mitthögskolan med ett(!) internationell publikation som främsta merit annars skulle blivit (politiskt utnämnd) professor i Uppsala samt en topposition som utredare åt regeringen om han hade hetat Erik Larsson och kommit från Norrköping?

Just det. Ändå inbillar han sig att han är ”diskriminerad”. Ju mer gnäll och offerstatus desto mer fördelar får han av svenska samhället, jättebra strategi.

Hmm, jag är också från Iran, jag kan kanske spela samma spel?

Jag har svart hår, bruna ögon och kan inte skylla genus på ord. Därmed är jag per definition ständig diskriminerad, alla som kritiserar detta eller framtida inlägg bevisligen nynazister! Dessutom är alla mina personliga misslyckanden orsakade av strukturell rasism. Funkar det för Kamali borde det funka för alla invandrare?

Mathias Sundin sa...

Haha Tino. Jag tror du har en och annan poäng.