2006-05-14

Vilken skillnad!

Förra söndagen var demokraternas ledare i kongressen Nancy Pelosi gäst i Meet the Press. Denna söndag var hennes motsvarighet i början av 1990-talet, men för republikanerna, Newt Gingrich gäst i samma program. Då ledde Gingrich the republican revolution när de tog makten i både senaten och kongressen för första gången på 40 år. Idag leder Pelosi demokraterna i kampen för att ta tillbaka senaten och kongressen. Missnöjet är stort med republikanerna och Bush, och läget är lysande. Men tittar man på båda programmen så får man starka tvivel om Pelosi skulle klara samma sak som Gingrich gjorde.

När Pelosi pratade var det helt omöjligt att hålla koncentrationen. Bla bla bla och en mun som rörde sig, var allt jag hörde och såg. Newt däremot var rak och tydlig och mycket effektiv i sin retorik.

Programledaren Tim Russert påminde Gingrich om vad han sa 2003 när han fick frågan om han skulle försöka bli vald till "higher office", alltså presidentposten. Då sa han "I doubt it very much". Idag svarade han "I doubt it", och tog medvetet bort "very much". Hans reseschema visar tydligt på att han kollar möjligheterna att ställa upp i valet 2008. Jag tror han skulle få svårt, men det skulle liva upp debatten.

Dick Erixon skriver också om Newt och programmet.

Inga kommentarer: