2006-05-19

Snyggt jobbat (s)

Sossarna har haft ett problem. Hur ska de bli av med Danielsson, eller själva Danielsson-affären, utan att medge att han gjort fel. Sparkar de honom rätt av, eller om han "skulle avgå själv" eller ta time-out så skulle alla förstå att det beror på hanteringen av tsunamikatastrofen, och vad han gjorde eller inte gjorde på annandagen.

De märkte också att drevet inte skulle sluta gå eftersom ryktena om affären med Eduards florerade här och där och insinuerades ganska friskt i de stora tidningarna. Tidningarna skulle bara pressa fram historien, det hade de bestämt sig för. Så vad göra?

Jo, man lyckas hitta ett par folkpartister som skrivit om ryktena, visserligen inte först, men ändå. Efter sin egen mailaffär så fanns det läge att slå tillbaka, och media nappade, för nu kunde de ju skriva om affären. Eduards går ut och dementerar, affären är i ljuset och fokus flyttas till folkpartiet.

Sen nu efter diverse turer så kan Danielsson lägligt ta time-out. Men nu är det inte lika tydligt på grund av annandagen, utan snarare på grund av drevet och "den fruktansvärda ryktesspridningen". "Nu ska jag vara med min familj", säger han så att alla ska förstå hur tufft han har det.

Vips, så var man av med Danielsson. Precis på samma sätt som man gjorde sig av med Freivalds. Hon gick på grund av hanteringen av yttrandrefrihetsfrågan, även om det officiellt inte vara anledningen, men i alla fall inte på grund av tsunamihanteringen. Två problem borta, men man kommer undan att erkänna misstag i tsunamihanteringen. Snyggt jobbat (s).

Och just ja, en fråga kvarstår: Vad gjorde Lars Danielsson på annandagen?

Inga kommentarer: