2006-03-21

FN-rasism

FN kör en annonskampanj mot vardagsrasism. Den ovanstående bilden ingår i kampanjen. Att det är en minst sagt illa dold pik till Danmark efter Mohammedteckningarna framgår med all tydlighet när man tittar på legobiten. Jag tycker det är otroligt att FN kan göra just detta efter alla bisarra saker som har hänt efter Mohammedteckningarna. Dödshot, uppmaningar till terrorism och massmord med mera, med mera. Så använder FN, som ställt sig på arabdiktaturernas sida, själva satir för att kränka danskar, är inte det ganska hycklande? Det går fint att kränka västerlännigar och demokrater, men inte terrorister i arabländer. Suck.

Om något vänsterpucko nu tänker att jaså, nu passar det för honom att klaga, så kan jag meddela att jag gjorde det även när Mohammedteckningarna blev heta. Dom representerar inte min syn på Mohammed, men jag tycker att reaktionerna mot dom är brutalt överdrivna och mycket farliga. Det är helt okej att demonstrerar och protestera, men inte uppmana till våld. Därför är det nu okej att klaga på detta om man tycker det är dåligt, precis som det är okej att klaga på Mohammedteckningarna. Men där går gränsen.

Värt att notera är att tidningarna nu säkert utan problem kommer publicera bilden, som SvD, trots att den säkert kommer kränka danskar. Det är också helt okej, men grovt hyckleri eftersom de inte publicerade Mohammedteckningarna.

5 kommentarer:

hrm sa...

Men FN är ju diktaturernas lilla sandlåda och inget att ta på allvar. Synd att folk inte vet om det bara.

Anonym sa...

Varför är du förvånad? FN är diktaturernas fackförening sponsrad av skattebetalarna från demokratiska länder.

Lubbe Ferrysson

Mathias Sundin sa...

Jag är inte förvånad. Bara upprörd.

Monodemon sa...

Är det inte så att det är LEGO-biten som utsätts för diskriminering (rasism)? Pusselbitarna håller ihop och utestänger. Så misstänker jag att det är meningen att man ska tolka bilden. LEGO-biten är ju den som är apart och offret i sammanhanget. Det enda FN möjligtvis bryter mot med bilden är LEGO's upphovsrätt.
Vi ska inte börja tävla med fundamentala islamister om att vara mest snarstuckna och "kränkta".
En sån tävling har inga vinnare.

Allvarligare då att Ahmed Akkari mordkomplottar mot förtroendevalda danskar. Där har vi något att förfasas över!

Anonym sa...

DNs Kultursida förnekar sig inte. I dag 28 mars, sid 6 som ironiserar över att Danmarks utrikesminister har krävt och fått en ursäkt från FN. "Nej det är inte första april" står det skämtsamt. Dan Jönsson heter den insiktfulla skribenten.

Olaf