2006-02-26

Obehaglig film

En läsare tipsar om en film från demonstrationerna utanför Danmarks ambassad i London den tredje februari i år. På skyltar står det Jihad Against European Crusaders och Europe You Will Pay, Annihaltion Is On Its Way och Annihalate Those Who Insult Islam.

En man skriker "May Usama bin Laden bomb you, we love Usama, we love Usama". En annan snubbe med megafon skriker att "vi" har förklarat krig mot Allah, och för det kommer vi betala ett högt pris. "Lär av Theo van Gogh", skriker han, och menar den holländare som blev mördad av en islamist. Vi ska lära oss av de exempel som finns, och betala med vårt blod. "Denmark watch your back, bin Laden is coming back". "Kill, kill Denmark" och "burn, burn Denmark", upprepas ofta. På en annan skylt står det Slakta Dom Som Förolämpar Islam. "UK, you will pay, 7/7 is on it's way", är en ramsa som hela publiken deltar i.

När jag sitter och tittar sprider sig en mycket obehaglig känsla i kroppen. Att det finns enskilda galningar, det förstår jag, men här är det mycket folk som står och skriker. Alla deltar inte i allting, men ingen gör heller något för att tysta de värsta galningarna. Ytterst, ytterst obehagligt. Och ha i minnet, detta på grund av ett par teckningar.

Filmen kommer från NEFA Foundation, Nine Eleven Finding Answers. Vad detta är för typer vet jag inte, eftersom deras webbsida är överbelastad och inte går att komma in på. Men oavsett så är filmen autentisk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är inte ensam för att känna obehag. Jag skulle vilja höra några politiska förespråkare för multikulti samhälle förklara detta. OBS att jag själv är en invandare och jag skulle aldrig komma på tanke att skymfa någon religion. Att framställa Jesus som bög är enligt mig lika korkad som att publicera karikatyrer av Muhammed.
Lubbe Ferrysson