2006-02-05

Maud ska med!

I höstas startade jag och Erik Svansbo en bloggutmaning utifrån sossarnas slogan "Alla ska med - så enkelt är det". Det bidde ett otal varianter och ett omnämnande i Ekots bloggkrönika. Nu har centerns partiledare också hakat på i sitt tal under centers kommundagar. Här är hennes bidrag, via Federley:

"I själva verket har ju hela begreppet ”alla ska med” fått en helt ny innebörd, tack vare Socialdemokraterna. Ni kan ju bara föreställa er hur det måste låta i deras högsta ledning:"

”Alla ska med… ja, fast inte de sjuka och arbetsskadade. De får nog inte plats. Det sätter vi stopp för med företagens sjuklöneansvar. Men alla andra, de ska med.”

”Alla ska med… och alla ska betala världens högsta skatter. Fast inte H&M-chefen Stefan Persson. Honom ger vi skatterabatt. Men alla andra, de ska med.”

”Alla ska med… fast inte gotlänningarna. De får ta båten. För miljöpartiet vill höja flygskatten. Men alla andra, de ska med”

”Alla ska med… men inte de som har det sämst ställt. Det är viktigare med höjd a-kassa för höginkomsttagare. För de välavlönade, de ska i alla fall med.”

1 kommentar:

Anonym sa...

HAX la nog den bästa:

Allah ska med, så enkelt är det.