2006-02-22

Härligt, en ny diktatur att krama!

Iran är vänsterns nya favoritdiktatur efter att president Ahmadinejad hetsat mot hela världen, men framförallt judar och Israel, som ska utrotas. Fidel Castro får hosta upp sig mot USA om han inte ska tappa toppositionen som favoritdiktator.

Ung vänster har skrivit ett fullständigt bisarrt pressmeddelande med rubriken "Hands off Iran!".

Bloggarna på Fria Iranvänner är med rätta mycket upprörda och ger diktaturkramarna svar på tal.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland så undrar jag folket i Ung Vänster tänker.

Mathias Sundin sa...

Ibland? =)

Robsten sa...

Mja, själv avskyr jag regimen i Iran, tror den är ett hor mot värdsfreden. Men diktatur? Blev den inte tillsatt i allmänna val?

Mathias Sundin sa...

Det är Mullorna i Iran som styr, dom är så att säga inte på valbar plats. Dom styr det politiska livet i övrigt. Ja, det är en diktatur.

Anonym sa...

Meh, uttalandet handlar ju om att Iran precis som alla andra länder har rätt att utveckla civil kärnkraft.

Vi skriver i uttalandet att det TROTS att Iran är en utpräglad diktatur är viktigt att se att:

"de anklagelser som riktas mot Iran idag har samma övergripande syfte som de anklagelser som riktades mot Irak för fyra år sedan – att med falska förevändningar legitimera kränkningar av mänskliga rättigheter och folkrätten som en del i ett hårdnande grepp om världens oljeresurser. Det är uppenbart att det i dagsläget största hotet mot fred, frihet och demokrati i Mellanöstern är USA."

Hela uttalandet kan för övrigt läsas på www.ungvanster.se

/Tora, förbundsstyrelseledamot Ung Vänster

Jefferson Tesla sa...

Vi vet vad ni skrev, Tora, så varför du skriver det igen är lite underligt. Ingen med vett i hjärnan håller med, hur många gånger du än upprepar det.

Marcus sa...

IAEA har konstaterat att Iran har anrikat Uran mångfalt mer än vad som är intressant för civil kärnkraft. Varför struntar Ung Vänster i det uppenbara i att anrikningen är för militärt bruk? För att de är diktaturskramare?