2006-02-12

Aldrig mer...

Med tanke på att ett folkmord pågår just nu i Sudan så känns det fruktansvärt att läsa intervjun med hjältegeneralen från Rwanda. Han som vägrade lyda order om att dra sig tillbaka och därmed räddade livet på 30 000 människor. Men nästan en miljon hackades ihjäl och sprättades upp. Kanadensaren Roméo Dallaire stod bokstavligen till knäna i lik och minnena plågar honom fortfarande mycket, han har flera gånger försökt ta sitt liv över den skuld han känner att inte fler räddades.

Men det var inte hans fel. Det var länderna i FN som inte kunde komma överens av olika anledningar, precis som de idag inte kan komma överens om vad de ska göra i Sudan. Och ja just ja, det var kanske förhastat av mig att kalla det folkmord, "nästan folkmord" är den korrekta svenska bedömningen. I alla fall enligt utrikesminister Freivalds.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inget land vågar skicka fredsskapande trupp till Sudan. Västvärldens media kommer omedelbart att fördömma ingripandet som ytterligare ett exempel på västerländsk imperialism.
Sudan har ju oljekällor så medias konspitationsteoretiker kommer att påstå att truppernas verkliga uppdrag är att stjäla denna olja.

Mathias Sundin sa...

Word!

xumeiqing sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
yanmaneee sa...

adidas yeezy
jordan shoes
yeezy 700
yeezy
yeezy 380
giannis antetokounmpo shoes
lebron shoes
chrome hearts online store
nike x off white
kyrie irving shoes