2006-01-20

Presidentuppdatering

Om Hillary Clinton skulle bli demokraternas presidentkandidat och John McCain republikanernas så skulle Hillary få det rejält tufft, i alla fall i nuläget. I en opinionsundersökning krossar McCain Hillary med 52 procent mot 36. McCain har naturligtvis tjänat på att han länge jobbat mot korruption, som nu härjar främst bland republikaner, men även demokrater.

Gamle vicepresidenten och presidentkandidaten Al Gore är ute på banan igen. Han ger sig på president Bush för den hemliga avlyssning som Bush godkänt. Om inte Gore så kategoriskt förnekat att han ska ställa upp igen i valet 2008, så kunde man tro att han positionerade sig för just det. Men det kanske bara är betalt för gammal ost.

Förre minoritetsledaren i senaten Tom Daschle funderar på att ställa upp 2008. Han menar att han fått mycket uppmuntran att göra det. Daschle förlorade sin plats i senaten förra året, trots den framskjutna positionen som minoritetsledare. Det borde rimligen göra att han är rätt körd inför 2008, men hoppet är det sista som överger människan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att Gore ger sig på Bush för detta bevisar enbart att Gore helt givit upp hoppet att någonsin bli Förenta Staternas president. Den som själv tänker sig att bli president torde vara mycket försiktig med att inskränka presidentmakten! Tänk om det lyckades!