2005-12-11

Varför så mycket snack om Lieberman?

Man kan ju undra varför Joe Lieberman plöstligt blivit så populär hos Vita huset. Jo, troligen av de anledningar jag nämnde i min tidigare post. Genom att låna hans trovärdighet så kan Bush vinna tillbaka väljarförtroende både hos republikaner och framförallt demokrater. Anledningen till ryktena om Lieberman kommer sig troligen av att Bush och Cheney har citerat och nämnt Lieberman i sina senaste tal om Irak, både det positiva och det negativa som han har sagt.

John Dickerson på Slate menar att Vita huset har gett honom en mycket svagare dementi än vanligt på frågan om Donald Rumsfeld ska avgå. Det kan antingen bero på att Rumsfeld är på väg ut, eller att Vita huset tycker ryktet om Lieberman är bra för att stärka sitt förtroende hos en del väljargrupper.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det främsta skälet är väl att Lieberman skrev en artikel, "Our Troops Must Stay", i WSJ den 29:e november.

Tino_G sa...

Liberman ar popular bland independents, som ar 1/3 av valjarkaren (dessutom mest rorliga).

Dessutom skapar det sprittling inom Demokraterna.

huvudorsaken är dock en annan. USA schattering classes, främst etablerade media, har bestämt sig att Bush ljuger eller är insnöad om Irak. De litar inte på hans eller militärens (som de i hemlighet ogillar) bedömning att USA vinner kriget, och de är för obildade att göra en egen bedömning.

Liberman har jätte stark credd som smart, säkerhets expert och pålitlig . Han visar att prat om seger inte är luft från vita huset, i alla fall för folk som inte blivit helt hjärntvättade.

Att media totalt ignorerade Libermans resa och tal i en vecka säger dock mycket om hur vinklade de är.