2005-12-09

Splittring var det ja

Allians för Sverige har helt klart agerat klantigt efter tsunamirapporten, men de åsiktsskillnader som finns borde ju rimligtvis ställas i perspektiv. Som att sossarna, vänsterpartiet och miljöpartiet inte kan komma överens om en ny skollag - trots sex års förhandlingar!

Det positiva är ju naturligtvis att skolan nu blir en hetare valfråga och vi vet att miljöpartiet i skolfrågor ofta ligger nära Alliansen.

Ett annat exempel på s, v och mps otroliga förmåga att komma överens är försvarsprojektet Neuron, som Globaljuggler skriver om på sin blogg. Miljöpartiet säger nej och Saab svävar i fortsatt osäkerhet trots Leni Björklunds löfte om besked innan jul.

3 kommentarer:

Robsten sa...

En smula ytlig analys. I försvarsfrågor har S och MP legat ljusår från varandra, hela tiden. Detta är ett faktum som inte varit hemligt för någon, någonsin. MP skulle helst vilja lägga ner svenska försvaret.

Mathias Sundin sa...

Nej, och ställer man de frågor som Alliansen inte är eniga om mot frågor som s, v, mp inte kommer överens om så blir splittringssnacket ännu mera löjligt.

Robsten sa...

Förövrigt hoppas jag innerligt att MP hamnar utanför riksdagen nästa val, det är ett sjukt parti utan verklighetsförankring. Då är jag ändå väldigt intresserad av miljön!!!