2005-12-16

Romney ställer inte upp för omval

Mitt Romney är guvernör i Massachusetts och en av de mest omtalade möjliga presidentkandidaterna inför 2008. Han blev nyss ännu mera trolig som presidentkandidat när han för ett par dagar sedan meddelade att han inte ställer upp till omval som guvernör, trots att han är inne på sin första period.

Han har under ett tag åkt land och rike runt och pratat i viktiga delstater och är dessutom ordförande för Republican Governors Association. Jag tror dock inte hans chanser är så där överdrivet stora inför 2008. Visserligen är han guvernör vilket är en bra utgångspunkt, men han är det i mycket liberala Massachussets även om han på senare tid intagit mer traditionellt konservativa värderingar. Det tillsammans med hans korta politiska erfarenhet och brist på utrikespolitisk erfarenhet försvagar honom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

“mycket liberala Massachussets”

Menar du inte mycket "liberala"?.

Eller definierade Chydenius liberalism som skyhöga skatter, planekonomi och reglering? Det är vad Massachusetts liberaler som Ted Kennedy står för.

Mathias Sundin sa...

Kanske skulle förklarat det. Liberal i USA har till viss del annan betydelse än den ursprungliga betydelsen i Europa.

Johan Ingerö sa...

Republikanerna behöver inte slå sig in i demokraternas delstater. Däremot behöver demokraterna slå sig in i republikanernas delstater. Någon liberalisering av repsen är således knappast aktuell inför 2008.