2005-11-25

Rising star

Det är gott om artiklar om avgående guvernören i Virginia Mark Warner, senaste i Washington Post som resonerar om vad för motstånd han ställs mot. Demokraterna kan komma att ha en ganska hyfsad line up av guvernörer om Bill Richardson, Tom Vilsack och Warner ställer upp i valet. Samtliga är guvernörer i stater som Bush vann 2004.

Tidningen påpekar också det jag funderat på tidigare, hur mycket kriget mot terrorismen kommer påverka. Annars har guvernörer ett bättre utgångsläge än senatorer för de kan faktiskt prata om vad de har åstadkommit, inte bara hur de har röstat. Men samtidigt saknar de "utrikeserfarenheten" som troligen kommer vara viktig 2008. Som jag tidigare nämnt så borde senator och tidigare guvernören Evan Bayh därför ligga bra till, sett ur den aspekten.

3 kommentarer:

Johan Ingerö sa...

Instämmer, demokraternas line up kan bli mer spännande inför nästa presidentval än vad som var fallet förra gången. Warner lär dock inte bli aktuell förrän tidigast till valet 2012. En halv period som guvernör räcker nog inte för att ta nomineringen och än mindre Vita Huset... :-)

Mathias Sundin sa...

Nej, det är klart en nackdel för honom att han bara suttit en mandatperiod. Han borde skaffa sig lite mer erfarenhet, gärna då utrikisk sådan.

Mathias Sundin sa...

Nästan alltid guvernörer, senatorer eller vice presidenter. Men visst finns det andra också.