2005-11-11

Omvänd logik, Kamali

Inte helt förvånad blir jag när jag läser att Masoud Kamali är mot förslaget att öka antalet närpoliser i utanförskapsområdena i Sverige. Han är en av Sveriges mest sossevänliga och folkpartihatande professorer, och såklart utredare åt regeringen.

"Det där skulle bara ytterligare stigmatisera invånarna i dessa områden."

Brottsligheten är ofta hög i dessa områden. Har man fler poliser på plats så minskar brottsligheten. Det här handlar om närpolis, inte kravallpolis. Om poliserna kan arbeta upp ett förtroende i områdena och utreda och hindra de små brotten, som är vägen in i tyngre kriminalitet så kommer det bli tryggare att bo där, och många människor kan räddas från att bli tunga brottslingar.

Men med Kamalis listiga logik så borde vi rimligen minska antalet poliser i områdena, så att invånarna där känner sig mindre stigmatiserade. Bra idé.

1 kommentar:

Per Hagwall sa...

Alla sossar håller inte med honom...
"– Mer resurser från polisens sida skulle stoppa rekryteringen till de kriminella gängen. Även vi föräldrar borde tala mer med varandra så att vi kan sätta gränser och slippa påtvingas andras värderingar. Dessutom vill jag kunna känna mig säker på väg hem från tunnelbanan, säger socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul."