2005-10-20

Ung vänster

Ung vänster har fått en ny ordförande. Hon är såklart kommunist och DN skriver att "hon har inga exempel på något i den svenska kommunismens historia som inte har varit bra, för man kan 'inte se saker så svart eller vitt'."

Ja, precis! Till exempel stöd till massmördande diktaturer är inte svart eller vitt, det måste nyanseras lite. Det går inte bara att säga att det var dåligt, säker var det nån av dom flera miljoner mördade som förtjänade det...

Jag får kräkreflexer av sådana där typer. Hur kan man stå där och inte ta avstånd från kommunismens historia. Det är absurt att tro på kommunism idag, men en del försöker iallafall säga att det blev inte som de menat i Sovjetunionen, den kommunism de vill ha är inte sån. Jag tror dom, jag tror inte de vill ha massmördande, de är bara korkade och kan inte lära av historien. Men den här typen som inte ens kan säga detta, dom är inte korkade, dom är otäcka och vidriga.

Men på den positiva sidan finns att det kommer bli lite svårt för dom att bedriva valkampanj. Ung vänster förlorar sitt statsbidrag på fyra mille.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju faktiskt enklare att hävda att man är demokratisk nazist, där finns det ju bara ett exempel på att det går åt helvete. När det gäller kommunismen finns det betydligt fler. Och inga motexempel.

Janne

Mathias Sundin sa...

Jupp!

Wille sa...

"Den som inte kan sin historia är dömd att upprepa den".

Jag har släkt som satte livet till samt blev ärrade för livet i kampen mot kommunistisk aggression från sovjetunionen.

Varje gång någon bekänner sig till kommunismen så kokar jag av ilska och får spontana kräkreflexer.
Kommunismen är i min åsikt den ondskefullaste ideologi som funnits på denna jord: där fascismen och nazismen var relativt klara med sina mål, har kommunismen alltid försökt dölja sin mordiska och totalitära natur bakom en slöja av fagra ord och löften om "solidaritet" och "rättvisa".

Anonym sa...

Men hon var väldigt söt! (‹- dagens sexistiska kommentar)

Robert Nordman sa...

Mycket kan hon glida undan genom att påpeka att hon sade svensk kommunism.

Så jag hoppas någon kan påminna henne om en viss grupp från Norrland, som påtalades så sent som i en välkänd dokumentär.