2005-10-03

Statens viktigaste uppgift

Det finns ingen uppgift som är viktigare för en stat än att skydda sin medborgare mot våld, och bland medborgarna här i staten Sverige finns det judar som inte får det skyddet utan måste lägga ut egna pengar för att få det skydd de behöver.

Läs Cecila Wikströms viktiga debattartikel på DN Debatt.

7 kommentarer:

Robsten sa...

Lägg av! Jag bor i Botkyrka, i ett miljonprojektsområde. Vi som bor här får inte heller det skydd vi behöver. Välkommen till verkligheten, 80% av medborgarna känner sig otrygga i sitt EGET NÄROMRÅDE. Vi har dock ingen möjlighet att få in en debattartikel i DN. Situationen har blivit något bättre med polisens instatser, men det förekommer personrån, våltäkter och överfall. På fredag och lördagkväller finns det två (2), polisbilar på hela Södertörn. Sedan kan vi ta upp situationen för SL-anställde, vilka tror du löper största risk, bussförare en lördagkväll eller den judiska församlingen?

Jefferson Smith sa...

Ja, Sverige känns ju överlag som ett väldigt osäkert land. Eller vänta...

Kanske dags att gnälla på det som ÄR fel istället för på saker som vi är bland de fem bästa i världen på?

Robsten sa...

Tyvärr är vi även bäst på, (eller ligger i topp i alla fall, lite svårt att pejla läget utomlands),på politisk korrekthet. Varför inte skriva ut att "den antirasistiska pöbeln" som hotar judar är lika med AFA med anhang? Eller är mitt påstående felaktigt?

Mathias Sundin sa...

Robsten: Jag ser inte problemet i att uppmärksamma att en viss grupp människor utsätts för våld och tycker inte vi ska låta bli det bara för att en annan grupp också gör det.

Bulten i Bo sa...

Den 10 september genomfördes Fredsloppet i Göteborg under parollen "Bojkotta Israel - Leve Palestina". Arrangörer var Proletären FF och Revolutionär kommunistisk ungdom.

Är det att stoppa sådant som våra skattepengar till polisen ska gå till?

Gork sa...

Det här är en problematisk fråga. "Antirasisterna" ägnar sig åt kritik mot Israel som är berättigad. Kritik mot Sinoismen är också berättigad. Däremot är lögner och rasistiska antaganden om judar baserade på etnicitet givetvis inte okej. Det finns många Israel-kritiker som inte klarar av att hålla den skiljelinjen.

Tyvärr klarar ofta inte Israels försvarare att göra den distiktionen, och de använder den antisemitiska stämpeln flitigt för att döma ut berättigad kritik som rasism. Att man klagar på uttalanden som "Bojkotta Israel - Leve Palestina" är ett utmärkt exempel på detta.

Anonym sa...

Robsten: "Lägg av! Jag bor i Botkyrka, i ett miljonprojektsområde. Vi som bor här får inte heller det skydd vi behöver."

Detta var inte särskilt smart Robsten. Självklart finns det brottslighet och våld på fler platser än vid judiska samlingsplatser i Sverige. Men det är inte det som saken gäller.

Skillnaden är densamma som mellan ett våldsbrott - vilket som helst - och ett rasistiskt våldsbrott.

Judiska samlingsplatser i Sverige hotas och attackeras därför att det är judiska samlingsplatser.

Jag tror att du inser skillnaden om du tänker efter.

Bulten är som vanligt osaklig. Statliga pengar skall inte gå till politiska hatkampanjer som "Frihetsloppet. Det är det om frågan gäller, inte om statliga pengar skall gå för att stoppa den (vilket ingen har föreslagit).

Och till den som tyckte att Frihetsloppet var politisk kritik. Visst, OK, men det ska inte sponsras av staten. Och hur mycket pengar tror du en kampanjgrupp som uppmanade till Bojkott av den palestinska myndigheten eller "Krossa Palestina" skulle få? Eller krossa Libanon? Saudiarabien?