2005-09-28

USAs första kvinnliga president heter...

...inte Hillary Clinton, utan Geena Davis. Eller ja, i tv-serien, som det handlar om, spelar Geena Davis vicepresident Mackenzie "Mac" Allen, som självklart inte blir vald till president, utan får ta över när den riktiga presidenten, som är man, måste genomgå en operation. Men det är bättre än inget.

Naturligtvis hoppas en del nu att detta ska gynna Hillary Clinton, att folk vänjer sig vid tanken på en kvinnlig president, och visst det kan det väl göra. Hon säger sig vara enbart koncentrerad på senatorsvalet nästa år, men det pågår flera kampanjer för att övertyga henne om att hon ska ställa upp 2008. De verkar rätt onödiga eftersom hon med stor sannolikhet kommer göra det, men lite skoj är det allt. Som sidan Billforfirstlady.com.

I Chicago Tribune föreslår David Martin att Hillary gör Bill till vicepresident-kandidat, på en så kallad Hill-Billy-ticket. Det kommer naturligtvis aldrig att hända, men lite skoj vore det.

5 kommentarer:

Peter Jönsson sa...

Hur står den upp mot West Wing?

Personligen är jag lite väl uppjagad inför hösten/vårens säsong, det blir ju presidentval och allt. Vet inte om du följer tv-serien i svensk tv eller amerikansk-genom-piratbukten så jag vill inte säga för mycket :)

Mathias Sundin sa...

Jag har inte sett denna serie, Commander in Chief tror jag den heter.

Jag har sett senaste säsongen av Vita huset, den som ska börja i Sverige nu. Den är grym!

Peter Jönsson sa...

Första avsnittet av säsong sju finns att tillgå, endast ett brott mot upphovsrätten borta ;)

Ska verkligen bli intressant att se om inte Alan Alda kan ro hem det här. Vore alldeles förträffligt om GOP kunde vaska fram en sådan kandidat till 2008 men det kommer ju knappast hända.

Mathias Sundin sa...

Skämtar du? Kör dom en ny säsong i USA nu? Hur kan jag ha missat det.

Peter Jönsson sa...

Jag skämtar icke om sådana viktiga saker så som The West Wing. Länk finns nedan.

upphovsrätten, just det

Jag har även på något lustigt sätt fått ner Commander in Chief på min dator och skall precis se det. Lustigt med internet, saker bara landar på ens dator sådär.