2005-09-25

Ohly är köpt av CIA!

Svensk-kubanska föreningens (SVEK) tror nämligen att alla som är kritiska till Castro och SVEK är köpta av CIA. Nej, jag skojar inte. Lars Ohly lämnar nu föreningen och torde därmed tillslut ha lockats av de feta dollarbuntarna från USA.

Självklart är det bra att han gör det, och det är ett hårt slag för föreningen, men det är bisarrt att han någonsin varit med. SVEK har varit precis lika galna hela tiden. Men okej, bättre sent än aldrig.

"Anledningen är att jag var i en radiodebatt i december förra året med ordföranden i Svensk-kubanska föreningen och han vägrade erkänna att Sovjetunionen var en diktatur."

Jojo.

Hur som helst så är det här en del i Lars Ohlys omsvängning bort från kommuniststämpeln. För några dagar sedan pratade han om att ompröva ordet kommunist, att han kanske inte skulle kalla sig det längre. Det kommer inte dröja alltför länge som han helt tar avstånd från ordet. Sen att han fortfarande är kommunist, det är en annan sak. Det är väl bara att läsa deras ekonomiska politik, där de stora företagen ska förstatligas osv.

1 kommentar:

Fuck off and die sa...

I Sverige spelar teorin ingen roll. Det som gör att det blivit legitimt att kritisera kommunism är Stalins folkmord. Hade Stalin inte mördat någon skulle ingen klaga på kommunismen. Man kör alltså "den och den gubben dödade si och så många, därför är den och den ideologin icke-PK".

Det enda rätta är att kritisera kommunismens teori. Det finns två anledningar till att det inte görs:

1) Journalister är dumma och inte insatt i någonting som spelar någon roll.
2) Det vore att rikta en känga mot sig själv och det egna samhället.