2005-09-26

Öh...alla palestinier?

Ali Esbati klarar alltid av att förvåna mig i sina skruvade inlägg. Nu skriver han och citerar TT-Reuters:

"Israels premiärminister Ariel Sharon meddelade på söndagen att landets militära styrkor fått fria händer att ta itu med militanta palestinier."

Och fortsätter själv:

"Krigsförbrytaren Sharon ger en öppen order till sin militär att mörda vilka palestinier den vill, när den vill."

Jag förstår inte riktigt hur militanta palestinier blir alla palestinier. Dessutom glömmer visst Esbati att ta med följande, också från TT-Reuters:

"De israeliska styrkorna ska försöka undvika att skada civila, betonade Sharon när han på ett regeringssammanträde gav besked om riktlinjerna."

Det Esbati verkar ha missat är också att Hamas har skjutit ett antal raketer in i Israel och vad jag förstår (utan att vara alltför insatt i just den här situationen, men har följt nyheterna) det är detta som utlöst situationen. Esbati går sen loss rejält i kommentarerna och skriver bl a:

"Er rasism är frånstötande.

Och er brist på förståelse (och intresse) för den palestinska verkligheten skriande.Hamas bedriver ett omfattande socialt arbete i det desperat fattiga Gaza. Bland annat riktar sig deras arbete (liksom mycket av det arbete som andra palestinska organisationer bedriver) mot familjer där någon i familjen (ofta yngre män) dödats eller handikappats i kampen mot ockupanternas terror.

Ni skriver rakt ut att civila barn som går i sådana skolor, mödrar och släktingar som får stöd på sådana kontor, ska räkna med att angripas av israeliskt flyg och artilleri.

Förbannade människofientliga jävlar. Ni kan dra åt helvete."

Fortfarande inte ett ord om Hamas militanta del.

Jag håller med om att Israel borde undvika militära mål som ligger nära skolor, iallafall att bomba dom, som det det verkar ha varit fallet nu. Naturligtvis är det också en taktik av Hamas att lägga sina kontor i sådana områden, men Israel får komma åt det på annat sätt.

Jag förstår inte varför Esbati och hans hejdukar måste ljuga och förvrida fakta. Jag förstår inte heller varför någon på andra sidan måste göra det heller. Vem tjänar på det? Varför inte kritisera det som palestinerna gör dåligt lika som man ska kritisera israelerna när de gör fel? Självklart är det omöjligt att vara helt objektiv, men ett försök skadar inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det lustiga är att aLIESbati ljög om "slaktade" palestinska barn.

Ingen människa dödades vid attacken mot Hamas-basen vid Hamas terroristskola. Allt var en ljuv blodslögn från Ali.