2005-08-31

Stina är en otränad dumskalle

Jag blir så trött på Stina Lundberg Dabrowski. Hon representerar liksom det jag tycker illa om hos en del svenskar. En otroligt överlägsen attityd mitt i allt ödmjuka, eller vad man ska kalla det. Vi i Sverige är så bäst på allt, och alla andra är ju jäkligt korkade. Hon trodde att Arnold Schwarzenegger var en korkad muskelknutte vilket är att nedvärdera honom men framförallt väljarna i Kalifornien. Höhö, vilka korkade jänkare som röstar fram ett sånt dumhuvud, höhö, det kan bara hända i USA. I Finland röstar man fram fd idrottsstjärnor till höger och vänster, men ingen dömer ut dom som puckon för det.

Men efter intervjun med Arnold är nu Stina jätteförvånad över hur smart och rolig han var. Det är nedvärderande så att jag spyr. Därför tänker jag sjunka lika lågt och utan att veta speciellt mycket om henne utgå från att hon är en otränad dumskalle.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Stina har väl aldrig varit himlens starkast lysande stjärna...

Anonym sa...

Till Stinas försvar ska det väl sägas att få människor på planeten så omsorgsfullt byggt upp bilden av sig själv som korkad muskelknutte som just Arnold. Men visst, hade Stina gjort en kvarts research hade hon nog inte blivit förvånad - Arnold var miljonär *innan* han blev skådes. 'nuff said.

Anonym sa...

De två är väl i ungefär samma ålder? Det är ju bara att jämföra deras CV:n;Arnold är mångmiljonär och sjufaldig vinnare av Mr Olympia, har spelat i mängder av filmer av varierande kvalitet, är guvernör i Kalifornien. Stina har ... gjort intervjuprogram på SVT där hon fått kända personer att hoppa. Värt att notera är att Arnold redan i slutet av sextiotalet föresatte sig att uppnå ett visst antal mål och nått dem alla.

Anonym sa...

..och med tanke på att Kalifornien är världens 6:e starkaste ekonomi är att bli vald till dess ledare ingen liten nonsensbedrift.

Anonym sa...

Jag förvånades över att redaktörer på SvT i på-annonsen lät Stina komma med en ovanligt korkad fråga:

Vad är det för fel på din fru som ännu inte omvänt dig till demokrat

Underförstått:

Din fru är ju demokrat och uppenbarligen väldigt begåvad, till skillnad från dig, du är ju republikan (smil med innebörden 'sånt vet ju alla, tom vi i Sverige). Förstår du inte henne ens när hon förklarar för dig?

Det var med den minen hon frågade. Arnold parerade galant. Men redaktören på SvT måste ändå ha tyckt att detta var ett ovanligt bra klipp att visa upp 'vår kloka' Stina i.

Ja, han kanske tyckte väl att 'det där går nog hem hons om flesta' oc hdet kanske han hade rätt i.

Anonym sa...

Stina visar bara prov på egen okunskap genom att förusätta andras...

Mathias Sundin sa...

Bra kommentarer. Instämmer i samtliga.

Anonym sa...

Nääää, Arnold Scwaiznägger fattar ingeting.

I sverige har vi kompetent folk. Vi har ju en skäggig skogsmulle som har varit gymnasielärare, en drop-out från högskolan i Örebro och en föredetta tågmästare som kallar sig kommunist.

Anonym sa...

Socialist är hon också..Dabrowski.

Anonym sa...

Här var likriktningen stor. Hjärntvätt? :-)

Anonym sa...

Stina gjorde ju efter det glada myset med Arnold en tidningsanka om att hon typ hade tvingats fly för sitt liv för att Arnold inte ville hoppa efter att hon ställt intervjuns sista fråga.

Kanske är det svenskt att vara lättstött också? (Kanske en ära att vara det mot politiskt inte vänstriga/"korrekta??)

Ola D Svedin sa...

Arnold har dessutom en ekonomiexamen. Och en bra respekt för Adam Smith:

http://www.opinionjournal.com/editorial/feature.html?id=110004058

Anonym sa...

Angående Arnold. Ni har väl sett det här?
www.laissezfairebooks.com/prodinfo.asp?number=MF5642
"If I had come up with Free to Choose, maybe I wouldn't have got into body building."

Stina får väl härdsmälta av Milton Friedman..

magnus sa...

Joakim: Om du såg intervjun i TV4, så vet du att den "fråga" stoppades av en producent var Stinas önskemål om att Arnold skulle hoppa EFTER att hon avslutat intervjun som var trevlig och gemytlig till slutet.

Stina blev antagligen lite stött när hon fick ett nekande svar -- det såg man alltså i TV4-intervjun -- trots förklaringen att alla hennes intervjuobjekt hade hoppat efter intervjun.

Hade Stina förberett dem på hoppet hade det nog inte varit något problem, men Arnold är ju som en statschef i ett stort land (Californien med 35 miljoner invånare är världens i storlek femte största ekonomi om resten av USA:s skulle räknas som ett land) och en svensk reporter ska inte tro att den kan göra ...vad som helst hur som helst.

Att Stina efter producentens vänliga avbedjande av hoppet påstod att hon fått fly för sitt liv från Arnold-intervjun kan jag bara gapskratta åt. Än du? Är det inte ofattbart komiskt omoget och roligt att se uppblåsta superegon göra?

Anonym sa...

Arnold är en av få som nekat att göra "hoppet". Ett annat intervjuoffer som avböjt är Margaret Thatcher. Ser ni ett mönster ;)

Anonym sa...

Att gamla rynkiga kroppar inte vill hoppa?

Anonym sa...

Ah! Att Arafat och Kadaffi är godare människor. Såklart!

Anonym sa...

När man ändå jämför jättekorkade amerikaner med välutbildade svenskar bör man inte glömma Bosse-jag-tar-regeringsplanet-hem-från-fotbolls EM-Ringholm som hoppade av gymnasiet och blev finansminister.

Anonym sa...

Oj, det var som vanligt väldigt stor ilska mot vårt hemska land. Jag håller med om att många inte förstår sig på det politiska tänkandet och språket i USA, men amerikarna har väl också sin beskärda del av att klappa folk på huvudet och vara nedlåtande.

Khadaffi hoppade inte, för övrigt, så han, Schwarzenegger och Thatcher bildar en fin treenighet.

Anonym sa...

Thatcher hade en rätt cool kommentar när hon inte ville hoppa, minns inte exakt hur den formulerades men det var något av typen: I do great political leaps into the future not silly jumps in a studio.. eller nått.

Jag tycker det var rätt kul sagt.

Anonym sa...

Mathias Sundin

Mycket bra sagt,

Anonym sa...

Ni har inte läst artikeln. Det finns inget citat där Stina säger något om dumskalle, det är DN-journalisten som brer på. Citatet är "det är en jäkligt smart kille", i rubriken. Gör er research nästa gång.