2005-08-10

Smart att prata äldrevård

Sossarna började prata om äldreomsorgen i och med Göran Perssons tal i Björkvik i söndags, Ylva Johansson, vårdminister följer nu upp genom att säga att en satsning på äldrevården kommer presenteras i höst lagom till partiets kongress. Det ska vara en långsiktig satsning.

Det är helt riktigt att ha fokus på äldreomsorgen för i nuvarande former kommer det inte fungera om tio år, det är stora pensionsavgångar att vänta och 40-talisterna, köttberget, kommer inte sitta tysta och rulla tummarna och nöja sig med att lägga sig klockan 19 och lyssna på dragspel en gång i månaden. Men det är just ordet satsning som visar att det är valår snart och att det är slut på idéer och förmåga att driva en utveckling. Mer pengar kan inte lösa problemen, vi måste tänka nytt och anpassa oss.

Borgerligheten har en chans nu att kontra med en vision och en vilja att inte bara pumpa in mer pengar och vara bättre sossar än sossarna själva.

Dessutom är det smart av sossarna att skjuta in sig på den här frågan som börjar intressera just den stora grupp som nu börjar gå i pension. Och då såklart desto viktigare att borgerligheten inte överger frågan. Fram med Affe Svensson, Marit Paulsen och en vision. Se också till att koppla ihop med valets stora fråga, jobben. Om köttberget ska försörjas behövs många i arbete. Det går liksom inte ihop sig om väldigt få jobbar, många är sjukskrivna, många är förtidspensionerade och många är äldre och i behov av försörjning och vård.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom (s)djävlarna tror att vi gamla är mest lättlurade! Få se om ett år om man får lift med SSU:s chevroletbuss och "rätt" valsedel stucken i handen! Mig lurar de fan inte! (S)atar!