2005-08-18

Landsmötet: Sverige kan.

Det är folkpartiets slogan här nere i Göteborg på landsmötet. Budskapet finns på spårvagnar och på reklam i stan. Jag vet inte om de har något nät på Svenska mässan, men uppenbarligen finns det på hotellet. Så dagliga uppdateringar ska det bli i alla fall.

Jag håller på att trumma ihop stöd för min motion som kommer upp imorgon efter kl 16. Ni kan kolla på SVT24s sänding om ni vill se mig i action.

Idag har det varit utskottsarbete. Utskott har fått tagit ställning till partistyrelsens förslag som i sin tur utgår från olika arbetsgruppers förslag. Jag satt i integrationsutskottet där bl a de kontroversiella förslagen om automatisk utvisning av utländska medborgare som begår grova brott finns med. Partistyrelsen har dock gjort om förslaget så att domstolen automatiskt ska pröva utvisning och utvisning ska vara grundregeln. Det borde göra att 80-90 procent utvisas istället för som idag ca en tredjedel. Det är alltså våldtäktsmän, rånare mm vi pratar om. Inte nån som snattat tuggummi på ICA. Jag röstade för partistyrelsens förslag på de kontroversiella frågorna. Men det är först imorgon när jag själva landsmötet börjar som beslut verkligen fattas.

Det var för övrigt väldigt lugnt och städat i integrationsutskottet till besvikelse för reportrarna från Dokument inifrån.

Appropå ICA så stod jag nyss i kön där bakom en snubbe med fet Hells Angelsväst. Han handlade juice, lite godis och philadelphiaost. Det känns ju liksom rätt töntigt. Trodde dom käkade taggtråd och drack motorolja. Men han ställde i alla fall inte ner varukorgen efter sig.

Och nej, jag har inte hört något om "romansen" som det enligt Expressen ska snackas rejält om i folkpartiet. Om jag hör något om Leijonborg *hjärta* Robinson-Åsa så är ni de första jag berättar för. Lovar!

3 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Sverige kan...

Nog för att "Vi älskar Sverige" inte är en slogan som får mig att hurra högt heller, men det får mig åtminstone inte att associera till det gamla "Kvinnor kan"

Eller, på tal om Robinson, "Tjejer kan" som en deltagare där brukade säga.

Mathias Sundin sa...

Ja, och Kvinnor kan gick i konkurs...

Nåja, jag tycker den är okej.

Anonym sa...

Åsa?