2005-08-27

Den underbara bloggvärlden

Det som är så otroligt skönt med bloggvärlden är att de gamla vanliga lögnerna inte funkar. Det går inte att vrida till en text hur som helst, förfalska fakta, utelämna viktigt information osv för att få fram sin poäng, då blir man strimlad av läsare och andra bloggare.

Detta har nu drabbat Veronica Palm på bloggen Motallians. Hon skrev ett inlägg med rubriken "Moderaternas rätta ansikte" där hon kallade Johnny Munkhammar för moderat. Flera läsare påpekade hennes fel och Johnny gick i svaromål. Vad gör då Palm? Ber om ursäkt för felaktigheterna? Nej då, hon ändrar rubriken till "Högerns rätta ansikte" men påstår samtidigt att Munkhammars arbetsgivare Timbro är partianknuten. Ytterligare ett grovt faktafel. Timbro betalas genom en stiftelse knuten till Svenskt näringsliv, som inte är knutna till något parti.

Just nu finns det 67 kommentarer till inlägget på Motallians och ett antal bloggare har skrivit om det.

Detta skulle aldrig hänt med en debattartikel i en tidning eller ett uttalande i TV. The revolution will not be televised.

1 kommentar:

Robsten sa...

Tja, det finns flera andra nackdelar med bloggarna. Läs vad jag skrev på min blogg om vad som hände när jag postade på jing's blogg;
Bloggare och etiken
Lämnade en kommentar, (egentligen två), på Jinge's blogg. Inlägget var ett svar på flera inlägg där en uttrycklig oro för en annalkande fågelinfluensa förekom. Jag tonade ner farhågorna, citerade vad Jinge själv skrivit, samt besvarade en "halmgubbe", där en debattör påstod att jag skrivit att vi skulle framställa vaccin som inte är verksamt. Jag använde inga svärord, kallade ingen för någonting, använde inga nedsättande uttryck. Det starkaste jag skrev var "gör dig inte löjlig", i övrigt förekom inget som med bästa vilja i världen kan påstås vara personangrepp. Vad ser jag då bland komentarerna? Jinge, (Jan-Inge Flucht), har filtrerat mitt inlägg p.g.a. personengrepp!! Detta är ett absolut lågvattenmärke och är direkt ohederligt, vi kan tycka olika, ha olika åsikter och t.o.m. bli arga på varandra, men detta är direkt oetiskt. Till saken hör att Jinge kallat mig nazist, kvinnohatare samt främlingsfientlig, han har spritt kommentarer som "pucko", "idiot" mm. Påstått att jag är medlem i SD ett stort antal gånger, vilket jag bevisligen inte är. När jag bad honom tala om vad jag skrivit som föranledde filtreringen fick jag detta svar, "Du får hålla reda på vad du skriver själv."