2005-07-02

Dagens citat

"Men jag litar inte heller på moderaterna i utrikesfrågorna. Hittills har jag inte hört Fredrik Reinfeldt yppa en stavelse om saker och ting som händer utomlands – förutom när han övertygades av Göran Persson i ett fem minuter långt telefonsamtal att återuppta vapenexporten till Kina. Därmed blev Fredrik Reinfeldt den första högerledaren någonsin att säga ja till att sälja vapen till en kommunistdiktatur. Jag förmodar att detta är en del av den moderata omsvängningen för att öka arbetskraftsutbudet."

Fredrik Malm, omvald LUF-ordförande, på deras kongress. Hämtat från ett pressmeddelande med rubriken "Jag litar inte en sekund på Reinfeldt".

LUF föreslår också att samtliga biståndsresurser, förutom katastrofbistånd, ska gå till dem som kämpar för demokrati och reformer. De vill också att de svenska ambassaderna ska öppnas för dissidenter som där ska kunna kommunicera med omvärlden, kopiera fritt, läsa utländska tidningar och böcker och få utbildning och resestipendier.

Tänk om svensk utrikespolitik såg ut så! Jag skulle spricka av stolthet!

8 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Jag blir så trött...

Av alla de delar i talet man har att välja på tar man just den del som kritiserar Allianskollegan (m).
Det är visserligen gammal god tradition att spendera ungefär lika mycket tid åt att kritisera både (s) och (m), men det finns tillfällen när det är illa valt. Visserligen är inte detta lika dumt som när LUF mitt under regeringstiden körde en kampanj mot MUF, men det är fortfarande inte lyckat - snarare stärker det bilden av (fp) som det parti som egentligen inte vill vara med i Alliansen.
Nåja.
Själv tycker jag, förresten, att det är bra att Fredrik Reinfeldt inte är den som snackar utrikespolitik mest i dagsläget - för det är ju vice ordförandes avdelning.

Robert Nordman sa...

*blink, blink*
http://www.luf.se/p6853/files/6907.jpg
Men HJÄLP!

Mathias Sundin sa...

När moderaterna går med på att sälja vapen till Kina tycker jag det förtjänar all kritik som de kan få. Allians eller inte.

Däremot kan jag hålla med om att det inte finns någon idé med att gnabba mellan partierna när sossarna är huvudmotståndaren. Att föra fram sin egen politik är bra, men polemik behövs inte.

Men kasta inte alltför mkt sten i glashus, moderaterna angrepp fps budget ganska hårt under hösten.

Mathias Sundin sa...

Och dessutom gör upp med socialdemokraterna på samma gång - skulle jag skriva också.

Mathias Sundin sa...

Det blir friare hur som helst.

Niklas Frykman sa...

Nej det är ju så i Alliansen att moderaterna får kritisera alla andra, men om de själv blir kritiserade är det landsförräderi.

Wille sa...

"Nu är det inte så att efter uppluckringen av embargot blir det fritt fram för Kina att importera vapen. En viss uppförandekod existerar."

Vadå? Skjut högst 50 oliktänkande om dagen med svenska vapen?

Robert Nordman sa...

För att korrigera eventuella missförstånd:
Jag tycker att kritiken i sig är befogad. Den interna kritiken i partiet är också stark; så stark att det kan bli bakläxa på denna punkt.
Det enda jag reagerar på är att av all den kritik man kan framföra (läs: lyfta fram som viktigaste punkten, i och med att det blir pressmeddelande), mot alla tänkbara parter, var det just detta val som gjordes.