2005-06-19

Strandell om Johansson

Erika Strandell skriver om Lennart Johansson uttalande om svettiga fotbollstjejer som väckt sådant rabalder. Hon är inne på samma spår som jag här i bloggen.

"I förrgår sa Lennart Johansson att snygga tjejer i reklamen antagligen skulle få damfotbollen att sälja bättre. Låter inte som något han var den förste att komma på."

"Jens Orback är bara en av alla röster som är SÅ upprörda över att Lennart Johansson spär på fördomar. För Jens vill att hans döttrar ska fortsätta spela fotboll enbart för sportens skull och att de ska förstå att allra viktigast är hur duktig man är med bollen, inte hur man ser ut. Jens förtäljer dock inte hur han själv och andra föräldrar förklarar för sina döttrar att Fredrik Ljungberg tjänar 600 000 kronor i veckan som fotbollsspelare och kanske lika många hundra tusen på att visa upp paketet i Calvin Kleins kalsonger? Men Jens och många med honom kanske säger till sina döttrar att det råkar vara två av varandra helt oberoende tillfälligheter?"

4 kommentarer:

Robsten sa...

Ankadamm!!

Niklas Frykman sa...

Jens Orback lär heller inte blivit minister om han såg ut som Lennart Johansson. Det blir lite grand som när Paris Hilton säger att pengar inte betyder något.

Mathias Sundin sa...

Ah, bra kommentar Frykman! Stämmer klockrent!

Anonym sa...

Duktighet ska inte spela någon roll. Kompetens ska man kvotera in.