2005-06-18

Man = gubbslem, kvinna = kul

Lennart Johansson borde ha fattat hur hans uttalande om svettiga, söta kvinnor i fotbollen skulle tas emot. Lyssnar man på hela intervjun är det något mer nyanserat. Han säger faktiskt bara en sanning. Kvinnliga fotbollsspelare behöver inte bara leta sponsorer hos Adidas och sportföretag, det finns många företag som skulle kunna tänka sig "svettiga, söta fotbollsflickor". Annars får de gå den andra vägen och bli bättre och på det sättet tjäna mer pengar. Gillar man inte den sanningen, så får man försöka ändra det och t ex påverka Johansson att göra det.

Men visst, säger en 75-årig gubbe som ser ut som Lennart Johansson så får han räkna med att det pratas om gubbslem. Dessutom kunde han uttrycka sig bättre, det låter ganska nedvärderande, just det med svettiga flickor. Men att det går att använda sitt utseende för att tjäna pengar är inget nytt och det kan kvinnliga fotbollsspelare göra precis lika mycket som Fredrik Ljungberg.

Men det märkliga är att när riksdagsledamoten Tina Acketoft säger samma sak, då blir det bara lite kul. Lite hihi, där fick dom! Vi gillar också att kolla på svettiga snyggingar!

"Det finns ingenting vackrare än bra spel, och om ett snyggt mål dessutom görs av en vacker, svettig man är det pricken över i:et."

Om det ena inte är okej, varför är då det andra det? Det kan jag bara inte fatta. De som fördömer Johansson borde i lika hårda ordalag fördöma Acketoft.

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Eller så kan vi helt enkelt acceptera att män gillar att dregla över svettiga kvinnor och kvinnor gillar att dregla över svettiga män. Själv kan jag i solidaritetens namn tänka mig att dregla över en svettig Tina Acketoft.

Mathias Sundin sa...

Frågan är om hon kan tänka sig detsamma? =)