2005-06-08

Hur dum får man bli?

Jag kan bara inte fatta hur jäkla korkad John Kerry är.

Under valrörelsen i höstas så attackerades Kerry av en grupp som kallade sig Swift Boat Veterans for Truth (Kerry hade befäl på en sådan båt). De menade att Kerry inte alls var någon krigshjälte och ifrågasatte de medaljer han hade fått. Kerry-kampanjen svarade inte på ett par veckor och gruppens attack fick ganska stor inverkan i valet.

Gruppen uppmanade också Kerry att släppa dokumenten om hans tjänstgöring under Vietman-kriget. Något som Kerry vägrade vilket naturligtvis ledde många att tro att han hade något att dölja.

Nu har Kerry släppt alla dokument och då visar det sig att flera av personerna i Swift Boat Veterans under kriget hyllade Kerry. Han får mycket beröm i dokumenten och kallas bl a "en av de bästa officerare jag tjänstgjort med".

Hade han omedelbart svarat gruppens attacker med att släppa dokumenten så hade de troligen försvunnit ut ur valrörelsen och spelat en minimal roll. Dum är bara förnamnet.

2 kommentarer:

Mathias Sundin sa...

Det är inte han själv som ger ut dem, det är försvaret. Han har bara skrivit under att de får visas för Boston Globe. Om du läser artikeln så är det knappast troligt att de ljuger. Det är inte någon väldigt positiv artikel om Kerry.

Mathias Sundin sa...

Okej, det håller jag med dig om.