2005-06-30

Dagens citat

Danne Nordling om avdrag för hushållsnära tjänster:

"Dessutom drabbar beskattningen just den typ av arbetskraft som har svårt att få andra sorters jobb. Att döma dessa personer till långtidsarbetslöshet och förtidspensionering måste vara ett sämre alternativ än skattelättnader."

Eller dömas till svartjobb.

2 kommentarer:

Wille sa...

"Att döma dessa personer till långtidsarbetslöshet och förtidspensionering måste vara ett sämre alternativ än skattelättnader."

Vänstern har ju länge ansett att det är bättre att gå på bidrag än att ta "ovärdiga" jobb som städerska, McDonalds-biträde eller [sätt in valfritt lägre avlönat service-yrke].
De enda "riktiga" jobben verkar ju vara gruvarbetare och byggarbetare.. Hmm, hur var det nu med jämnställdheten om alla kvinnodominerade yrken anses "ovärdiga"?

Man kan ju bara hoppas att de imploderar i sin egen osammanhängande sörja.
Har en liten raljerande sågning av allas vår favorit vänster-tomte Esbati här (fast han klarar sågandet av sig själv rätt bra): http://libertarianinroom101.blogspot.com/2005/06/anti-communist-propaganda-from-horses.html

Daniel sa...

Inte bara (s) och (vp) men även (mp) anser att vissa jobb inte "borde få finnas", trots att de BEHÖVS. Förslaget från mp om medborgarlön syftar ju till att folk ska "slippa ta grå och tråkiga jobb". En oerhört elitistisk syn på vad som är ett "riktigt, fint" arbete.