2005-05-30

Jag tror dig inte Ohly

Lars Ohly hotar att säga upp allt samarbete med sossarna om de inte stoppar processen med att ratificera EU-konstitutionen. Och Bosse Ringholm är så rolig och klockren som han aldrig varit tidigare:

"Ett skrämskott från en person som är lite vild av berusning just nu."

Jag tror inte heller Lars Ohly. Han skramlar lite med vapnen och försöker sätta fokus på vänsterpartiets EU-motstånd så vi ska glömma kommunismen.

8 kommentarer:

gudmundson sa...

Jag är inte så säker på att det är skrämskott. Jag är dessutom ganska förvånad över att Mp inte ställt samma krav.

Se på det så här: Bägge stödpartierna ligger skrämmande nära 4%. De behöver manifestera inför väljarna att de är självständiga enheter och inte bara dörrmattor åt sossarna. Och de grämer sig fruktansvärt för att de missade det bästa tillfället: de borde naturligtvis ha sagt upp regeringssamarbetet i vintras över regeringens ovilja att ge asylkoma-barnen amnesti.

Så uppenbaras detta tillfälle. Vänstern har absolut ingenting att förlora på att avbryta samarbetet. Det har dock Miljöpartiet, som ju ännu inte fått experimentet med biltullar genomfört, vilket kanske förklarar varför de inte har gormat lika högt.

Anonym sa...

Jag hoppas att Ohly står på sig och bryter samarbetet med sossarna. Inte kommer då jag att sakna kommunisternas påverkan på regeringen.

Anonym sa...

Varför får inte Ohly frågan: "Är det ett hot eller ett löfte?"
:-)

Anonym sa...

gudmundson: Att MP och V inte manifesterade hårdare när det gällde Asylkomatosen berodde på att det helt enkelt inte fanns det bread folkliga stödet för dem, nu med de EU mostsåndströmningar som finns har de en större chans att mobilisera vänsterfolket.

Att de inte begärt för mycket inflytande tidigare beror också i mycket på att de skulle förlora många taktikröster på det, S-väljare skulle inte taktikrösta vänsterut om de kunde riskera en Ohly eller Zethraeus på ministerpost

Mathias Sundin sa...

Ja vi får se gudmundson, men för att övertyga mig får Ohly allt handla lite. Det har varit mkt hot och lite verkstad, eller hur brukar man säga?

Det parti som får flest sk taktikröster är mp. V får inte så mkt.

Mathias Sundin sa...

Snarare är det så att vänsterpartister taktikröstar på mp. Så blir säkert inte läger 2006.

gudmundson sa...

Silence:

Självklart finns inga breda massor att vinna genom att ta ställning för asylkomabarnen. Men Mp och V vet redan att de aldrig kommer att nå några breda folklager.

Däremot kunde de ha mobiliserat sina nästan-sympatisörer genom detta, och försäkra sig gentemot 4%-spärren.

Men nu är det försent.

Och man kan ju tycka att Ohly ska bestämma sig. Antingen ska man hota med avbrutet regeringssamarbete ELLER ska man önska ministerposter i nästa regering. Inte bägge samtidigt. Vill han vara med eller inte?

Anonym sa...

Varför är det ingen som har insett det geniala i Ohlys "ultimatum"? Han kan ju inte förlora. Genom detta utspel framstår han och vänsterpartiet som handlingskraftiga. Och om sossarna skulle vägra så kan de ändå fortsätta samarbetet med hänvisning till att det inte blev någon konstitution. Enda risken är om trögdjuren i Bryssel myglar igenom konstitutionen ändå, vilket vore ett praktigt självmål.