2005-04-06

One down

Det jublas väl hos Byggnads idag. Det lettiska företaget som försökte bygga skola i Vaxholm men stoppades av facket, gick idag i konkurs.

Jag kan tänka mig hur tacksamma de nu arbetslösa lettiska byggarbetarna är över att inte behöva bli utnyttjade längre.

När Byggnads och de andra fackförbunden pratar om solidaritet och sjunger Internationalen den första maj, kommer det klinga väldigt, väldigt falskt.

Upp till kamp emot kvalen.
Siste striden det är,
ty Internationalen
till alla lycka bär.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så här står det i wikipedia:

“Fascism, in many respects, is an ideology of negativism: anti-liberal, anti-Communist, anti-democratic, anti-egalitarian, etc. As a political and economic system in Italy, it combined elements of corporatism, totalitarianism, nationalism, and anti-communism.

Och vi läser vidare på wikipedia:

“For Fascism, the State is an absolute, before which individuals or groups are only relative."

Likheterna med den socialdemokratiska etatismen är slående; anti-liberalt, antidemokratiskt och ojämlikt.

Krydda dessutom med Byggnads nationalism ("vi" är mer jämlika än letterna, våra "rättigheter" är viktigare än letternas), totalitarism (utomparlamentariska metoder som blockader), och det korporativa favoriserandet av storföretag och hårda regleringar av arbetsmarknaden.

Socialdemokratin och fackföreningsrörelsen spottar enskilda individer och småföretag i ansiktet. Och så kallar de sig "solidariska". Det är jääättesolidariskt att agera så att hundratals människor förlorar sin sin redan låga inkomst bara för att de inom ramen för EU:s fria rörlighet ansåg sig ha rätt att arbeta i Sverige till en lön de ansåg vara både skälig och bättre än den de hade hemma i Lettland.

Fy fan. Hoppas Byggnads brinner i helvetet.

/Anonym idag