2005-04-26

Nu förstörs Norrköping

Jag är precis hemkommen från en mycket trevlig tillställning på Norrköpings Idrottspark där IFK slog AIK med 2-0.

På vägen dit råkade vi hamna mitt i AIK-klacken som roade sig med att pissa överallt, kasta glasflaskor på väggar och försöka välta stora blomkrukor. En mycket olustig promenad. Det kunde ha känts tryggare om polisen funnits där, men inte en snut fanns i sikte trots att lagbrott begicks mest hela tiden. När vi närmade oss Parken stod sju poliser och såg rädda ut.

Den här typen av drägg borde plockas omedelbart. Kalla in massvis med poliser och ta dem för varenda grej de gör. Punktmarkera dom i alla städer de åker till och gör likadant så kommer det snart att upphöra. Jag vill kunna gå på fotboll och känna mig trygg, det gjorde jag verkligen inte idag.

Efter segern sammanfattade min vän Erik det på ett bra sätt:

"Härlig match! Nu springer vi hem och gömmer oss."

1 kommentar:

Robsten sa...

Nu är det så att alla polisens resurser inte kan gå till fotboll. Vi har nästan hälften av de poliser vi en gång hade, polisens resurser räcker inte till dessa evenemang längre. Vi är några som bor i relativt otrygga bostadsområden, vi bor där utan möjlighet att välja bostadsort till t.ex. ett tryggt villaområde, vi vill nog ha polisens resurser vi också, villaägarna vill gå på fotboll naturligtvis, men kan inte säkerheten säkerställas får man väl spela elitserien för tomma läktare, eller så får fotbollen betala säkerheten själv vid sina evenemang.