2005-03-11

Vad vill feministerna, egentligen?

Ni vet säkert alla vem Maria Pia Boëthius är. En av de drivande personer i det förmodligen kommande feministpartiet och därmed möjlig blivande ledamot av Sveriges riksdag. En person som många idag lyssnar på och som i framtiden ännu fler kan komma att lyssna på. Men vad är det för en människa egentligen och vad skulle feministpartiet ha till partiprogram. Maria Pia har ett eget förslag och det säger väl en del om henne som person:

”Livet i det här samhället är – i bästa fall – skittråkigt, och ingen aspekt av det är över huvud taget relevant för kvinnor. För civiliserade, ansvarstagande, spänningssökande kvinnor återstår bara att störta regeringen, eliminera det ekonomiska systemet, införa total automatisering, och förstöra det manliga könet.” (Låter som ett piggt partiprogram för ett feministiskt parti.)"

Jag blir mer och mer rädd för feminismen och de avarter som finns däri. Ska skriva mer om det, men är lite krasslig idag. Ska kurerar mig först. Läs dock mer hos Erik Svansbo som jag hittade detta hos.

2 kommentarer:

Mathias Sundin sa...

Ja, det stämmer. Tycker inte det gör någon större skillnad. Gör du?

Anonym sa...

Ehh, jaha. Ursäkta min måhända omfattande okunskap, men vari ligger likheten mellan scum-manifestet och mein-kampf? Vilka är judarna? Vilka är det som gör anspråk på universiell överhöghet? Skrevs de båda "verken" av människor med reell erfarenhet av förtryck och marginalisering? Eller förresten, vi reducerar allt som vi inte vill eller lyckas penetrera innehållsmässigt till odemokratiska elementa i ett i övrigt demokratiskt samhälle. Ok, då var problemet löst och kvinnor är därmed inte förtryckta (vilket skämt i övrigt). //Benji