2005-03-15

Att vi aldrig lär oss

Anders Nilsson sitter just nu i SVTs Debatt och är extremt korkad. Han är bland annat upphovsman och regissör till filmen Noll tolerans. Han är förbannad på att folk laddar ner hans filmer och kollar på dom gratis istället för att betala för sig. Det är inte konstigt och jag skulle också vara förbannad om någon gjorde så mot mig.

Men hans förmåga att lösa problemet är minst sagt begränsad, om jag säger så.

Han säger att det kostar mycket pengar att komprimera filmen, så det går lättare att ladda ner, och ändå behålla kvalitén. Någon sa då direkt att där har du ju en affärsidé. Sälj filmen över nätet med bra kvalité och snabba servrar så nedladdningen går snabbt. Men nej, då ville Nilsson att folk skulle se hans film på bio. Skyll dig själv då, idiot.

Jag blir så trött att vi aldrig lär oss. Så fort det kommer ny teknologi så försöker de med den gamla tekniken att förstöra den nya. Resultatet är alltid detsamma. Det gamla förlorar och det nya vinner.

Jag förstår att det är surt när intäkterna minskar för företagen och de som skapar musik och film, men de har inte så mycket att välja på. Internet har skapat stora problem för dom, men mest av allt enorma möjligheter. Se till att utnyttja tekniken annars går ni under och någon kommer tjäna dom pengarna.

Inga kommentarer: