2005-03-25

Anti-semiter på TT

Tänk om någon gjorde en granskning av TTs telegram och kom fram till att de ofta var kritiska mot Israel. Tänk också om jag sedan skrev om den granskningen men skrev att de kommit fram till att TT ofta var anti-semitiska. Då skulle ni tycka att jag förfalskade granskningen och svartmålade TT. Kanske skulle ni också sluta läsa min blogg, eller i alla fall inte tro så mycket på det jag skrev i fortsättningen.

Precis det har TT gjort. Fast tvärtom.

Alicio i Underlandet, Stambordet och Lidåker har granskat ett telegram om f d schackvärldsmästaren Bobby Fischer. I Reuters telegram om Fischer står det att han gör anti-semitiska uttalanden. I TTs version av det telegrammet heter det dock "kritiska inställning mot Israel". Anti-semitism byts alltså mot Israelkritik.

Om någon tycker att min rubrik är felaktig och stötande, så säger jag bara att det betyder Israelkritisk.

Inga kommentarer: