2005-03-22

1000 politiska möten

Så många politiska träffar ska ungdomsförbunden ha för att få bidrag från kommunen. Först trodde jag att det stod fel i tidningen, men siffran stämmer och Muf, SSU och Ung Vänster klarar alla den gränsen. Jag säger bara YA RIGHT.

De siffrorna som redovisas innebär att Muf och UV har vardera tre möten per dag och SSU 4,5 möten per dag. Då snackar vi varje dag, året runt.

På Borgarskolan är Muf stora (konstigt, med det namnet) och har ordnat 51 talarkvällar. Det fattar ju vem som helst att det inte är sant, över en kväll i veckan när skolan är i gång alltså.

Fifflet i alla dessa tre ungdomsförbund är nog ganska utbrett tror jag, och säkert finns det i de andra också till viss del. Muf i Östergötland har ökat sitt medlemsantal dramatiskt senaste året och en granskning vore på plats.

UPPDATERING kl 13.38
Personer inom Muf har blivit arga av mina påståenden. Det kan jag förstå om de sköter sig snyggt. Jag har inga bevis att presentera för att stödja mina påståenden, dock några uttalanden om värvningsmetoder. Och rykten och vittnesskildringar om Mufs spritfester finns det gott om. Men kanske har jag missuppfattat. En granskning borde hur som helst inte vara ett problem så länge man har rent mjöl i påsen. Men jag ska inte påstå något innan det finns några bevis.

Inga kommentarer: