2005-02-19

SM i feminism

Carl Hamilton skriver i Aftonbladet om SM i feminism, och han har en poäng. Det drar ihop sig till en rejäl drabbning inom feminismen. Vi har framförallt Gudryn Schymans kvinnolista och Maria Ulvskogs nätverk Feminista, men även ett vänsterparti som kommer att slåss med näbbar och klor för att inte tappa den frågan och ett miljöparti som går till kongress på temat feminism.

Visserligen ser slaget ut att stå på vänsterflanken men utan att vara allt för vågad så kommer det här bli en stor valfråga, och det känns inte som Alliansen är speciellt redo. Jag tror att en del väljare som faktiskt hade kunnat tänka sig att rösta på Alliansen, kan bli kvar till vänster med en röst på sossarna eller Gudrun. Så Alliansen behöver formera sig och också våga för fram ett annat budskap än om bara feminism. Som Erik Svansbo skriver i sin blogg så är feminism framförallt en problembeskrivning, men lösningen stavas jämställdhet.

Jag vet inte siffran är exakt rätt men runt 80 procent av befolkningen kallar sig inte feminister, men majoriteten vill ha jämställdhet. Dom måste också ha någon att rösta på.

2 kommentarer:

Robsten sa...

Och du kan glömma att vi röstar på överklassfeministen Schyman!!!

Mathias Sundin sa...

Det låter bra. =)