2005-02-11

Partiledare Ulvskog?

När jag satt och läste om att Marita Ulvskog vill starta ett feministiskt nätverk med Grynet som frontfigur (då får Alliansen knyta till sig Björne eller nån), och det påstås att hon och Wanja Lundby-Wedin vill bryta ner gubbmaffian så fick jag en galen idé i huvudet - Marita Ulvskog vill bli partiledare.

Chanserna för henne att lyckas känns ju inte så stora direkt, men jag undrar om inte viljan finns där. Hon har varit väldigt bångstyrig sedan hon blev partisekreterare - skillnaden mot Lars Stjernkvist är stor.

Lyckas hon etablera ett starkt feministiskt nätverk och hjälpa fram partifränder med liknande åsikter kan hon lyckas positionera sig för att ta över efter Göran Persson. Efter en valförlust kan mycket hända och allting behöver inte bli som det var planerat. Persson vill vinna valet och kunna knuffa partiet och det håll han vill när han avgår. Jag tror inte det är åt Marita Ulvskogs väg, men uppenbarligen har hon stöd i partiet eftersom hon blev partisekreterare.

Och som sagt, efter en valförlust kan det vara kaotiskt och då kanske hon lyckas ta sig ända fram. Skulle inte förvåna mig om hon har det i tankarna.

2 kommentarer:

Mathias Sundin sa...

Hehe sorry.

Niklas Frykman sa...

Tanken slog mig också för några dagar sedan. Ulvskog håller en mycket högre profil än någon tidigare partisekreterare - högre än Mona Sahlin t.o.m. Sedan hon tog över har s-utspelen också blivit markant mer vänstervridna. Jag tror du har rätt. Gamarna cirklar redan över det socialdemokratiska liket.

//Frykman