2005-01-15

Svar i integrationsdebatten

Jag, Mauricio Rojas och Karin Granbom har svarat ungsocialisterna Karlsson och Wiklund som bland annat kallat oss för lögnare.

I det förra inlägget i debatten uppmanade vi dem att komma med egna förslag på hur problemen med integrationen ska lösas. Svaret blev en "offensiv politik". Schyssta bananer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Från ett liberalt perspektiv: är det rimligt att ställa några krav på integration? Personligen tycker jag att det inte finns allt för många begränsningar för hur man borde få leva sitt liv.

Från egna erfarenheter: Jag hamnade i ett annat land men jag hade en svensk kompis som varit där några månader. jag tyckte att det var praktiskt att ha någon att fråga om råd. Rimligtvis lär det väl gälla även de som kommer från andra länder till Sverige. I så fall kanske det inte skadar om invandrare bosätter sig i ett visst område trots att det retar dem som tycker att alla ska vara lika.

/Berra

Mathias Sundin sa...

Det är en svår fråga. Jag tycker visserligen att människor ska få bo precis var de vill, men är du asylsökande och är helt beroende av bidrag kanske du förverkar en del av den rätten.

Det ska sägas att många som kommer hit som asylsökande inte borde behöva leva på bidrag, men tvingas till det.

Jag har heller inget mot att människor från olika länder bor lite uppdelade, så länge som det inte blir som det har blivit i Sveriges invandrartäta områden - kris.