2005-01-13

Är kungen bra nu?

Kungens förtroende ökar rejält enligt Aftonbladet/Sifo, medan regeringens sjunker. Kungen har tidigare kritiserat regeringens insatser efter katastrofen. Varför är det plötsligt okej att han gör det? Jag förstår att få politiker öppet vågar kritisera honom just nu, men nu när det passar deras syften att han kritiserar sossarna så verkar de nästan nöjda.

Jag tycker inte kungen ska kommentera politik överhuvudtaget, vilket torde vara en helt omöjlig uppgift eftersom han håller tal och får frågor från journalister. Eftersom det är omöjligt, så borde vi av den anledningen och av många andra, inte ha någon kung.

Jag är republikan men tänker inte lägga något krut på frågan. Har inget mot kungen och hans familj och tycker de gör ett helt okej jobb. Men folk som inte är lika ryggradslösa som jag är borde inte humma med kungen och le förnöjt när han återigen ger sig in i den politiska diskussionen.

2 kommentarer:

Erik Johansson sa...

Äntligen!

Skönt att höra någon framföra detta att det faktum att kungen lägger sig i politiken inte blir mer rätt för att det han säger är klokt. Principen är densamma om han uttalar sig om detta eller för något korkat och då är det fel.

Instämmer förövrigt att det väl vore lagom att ta bort knugen när vi ändå är i gång. Även om jag inte nödvändigtvis ser att vi har en president istället.

Mathias Sundin sa...

Nä, håller med om president. Ingen idé jag är jättetänd på. Ska vi ha en president så ska han ha makt, rejält med makt.