2004-12-14

Rivalerna

Jag har inte hunnit se mycket av Rivalerna hittills, men ikväll lyckades jag se nästan hela avsnittet. Det är ärligt talat ingen höjdare.

Hela programmet känns amatörmässigt och kvällens uppdrag var rent tråkigt att följa, inget som helst spänningsmoment. Styrelsen består visserligen av rätt tunga svenska makthavare, men de verkar mesiga. Frågorna är enkla och de ställs inte mot väggen som Donald Trump och hans styrelse alltid lyckas göra i The Apprentice. Ikvällens program satt en av deltagarna och sov på Johan Stael von Holsteins föreläsning. Holstein blev knappt arg. The Donald hade sparkat honom rätt av.

Det verkar inte som om programmet blivit någon framgång. Inget syns på Aftonbladet eller Expressen, vilket brukar vara måttet på om en dokusåpa är lyckad.

Jag tycker det är väldigt synd för Sverige skulle verkligen behövt ett lyft för näringslivet och framförallt för entreprenörer. Det hade varit ett helt annat go i serien om Jan Stenbeck levat och deltagit, eller om hans dotter Christina hade medverkat. Eller varför inte PG Gyllenhammar som numera finns i Kinneviksfären. Och gamle näringsministern Björn Rosengren. Och Tele2s Lars Johan Jarnheimer. Herregud, Kinnevik vimlar av starka personligheter, och så väljer de Vigo Carlund. Boooring.

Inga kommentarer: