2004-12-11

Håller vi tillbaka kritiken?

Bengt O kritiserar de liberala bloggarna för att inte skriva lika mycket kritiskt om Svenskt Näringslivs behandling av Johnny Munkhammar, som om SVTs av Per Gudmundson.

Jag personligen har varken fördömt vare sig SVT eller Sv. Näringsliv. Mest för att jag inte hunnit.

Bengt O. antyder att det är för att det är just näringslivet mot den statliga tvn, som kritiken är mildare. Till viss del kan det vara sant, men det har nog väldigt liten betydelse. Det är nog ytterst få liberala bloggare som känner någon värme för organisationen Sv. Näringsliv. Det är precis tvärtom. Sv. Näringsliv under Ebba Lindsös ledning är föraktat hos bloggare för att de inte längre driver opinionsbildning utan käkar mazariner med regeringen.

Så visst har Bengt rätt i att det skrivits något mindre om Johnnys fall bland liberala bloggare, men det har det också gjort hos bloggare med annan politisk färg.

Men visst ska inte liberala bloggares vilja att trycka till SVT underskattas, men ingen vill heller skydda Sv. Näringsliv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du tog upp mitt inlägg och kom med delvis nya synpunkter som jag inte kände till. Synd bara att du är så objektiv och vettig - nu har jag ju ingen anledning att tvåla till dig på "ordet" ;-)

Hälsningar

Bengt O.

Mathias Sundin sa...

Jag tänkte att du inte skulle få chansen till det =)