2004-11-19

Misstroendeomröstningen om Annan

I dag ska det hållas en misstroendeomröstning om FNs generalsekreterare Kofi Annan och FNs personal har beslutat sig att dra tillbaka sitt stöd för honom och FN-ledningen.

FN verkar korrupt rätt igenom, men jag personligen vet inte mycket om det. Att miljarder har gått till Saddamregimen i det så kallade olja-för-mat-programmet har jag uppfattat men inte så mycket mer. Varför denna dåliga kunskap? Jo, jag har följt det via svensk media.

Jag skyller inte min okunskap på det, jag kunde tagit reda på det på annat håll, men det säger en del om FNs roll i vårat samhälle. Visserligen finns det artiklar om FNs nuvarande kris, men det borde rimligtvis vara en rejäl debatt. Den syns inte någonstans, inte ens speciellt mycket i svenska bloggvärlden.

Jag får väl försöka göra något åt det.

1 kommentar:

Anonym sa...

This is very interesting site... wireless tvs