2004-11-23

Debatt

Ser ut att bli ett intressant Debatt ikväll på SVT. Lars Leijonborg debatterar med Jimmie Åkesson, ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund.

Säkert kommer Leijonborg få kritik för att han hjälper in rasister i rutan, men han gör helt rätt. Debatten ska tas med dessa krafter, det är det bästa sättet att hålla dem från makten. Dessutom har vi yttrandefrihet i det här landet, även för dom som är dumma i huvet. Yttrandefrihet är dock inte detsamma som att han en rätt att delta i TV, men som det är idag kan de piska upp en stämning i de egna leden eftersom resten av samhället stänger ute dem. (Yttrandefrihet ger inte heller rätt till statsbidrag)

Dessutom ska religiösa friskolor debatteras, med bla nye skolminister "Ibbe" Baylan. Det ska bli väldigt intressant att se om SSU vågar ha någon med i programmet. Törs Ardalan ha en annan åsikt än en minister, i direktsänd TV?

SVT 1 kl 22.00

3 kommentarer:

gudmundson sa...

Jag är naturligtvis glad att nån tar debatten: men jag har en lite annan och kanske mer cynisk förklaring till varför Leijonborg väljer att göra det:

gudmundson: När kommer utspelet?

Mathias Sundin sa...

Jo, det finns tydliga likheter, men jag undrar om det kommer något utspel. Eller jo, det är ju inte helt otroligt. Glasklart svar...

Hur som helst så vill nog gärna Leijonborg synas lite mer i media, oavsett om det kommer ett utspel eller inte, så några värst ädla anledningar finns det nog inte.

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read » »