2004-11-24

Debatt om Debatt

Gudmundson tror inte på några ädla motiv från Lars Leijonborg om varför han ställde upp i en debatt mot Sverigedemokraterna, som jag skrev om nedan. Han jämför med valrörelsen 2002 och debatten mot Sten Andersson, som följdes av ett utspel om bla språktest, och undrar när utspelet kommer den här gången.

Det är visserligen möjligt att det kommer ett utspel i integrationspolitiken, men framförallt deltog nog Leijonborg för att helt enkelt synas lite mer och för att hålla greppet om integrationsfrågorna som säkert blir viktiga i valet 2006 också.

Tyvärr blev det en värdelös debatt mellan honom och Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande. Ska man som partiledare för Sveriges tredje största parti ställa upp i en debatt mot en ungdomsförbundare gäller det att visa lite pondus och dominera debatten. Jimmie Åkeson var bättre på att hamra in sin poäng.

Debatten borde inte heller handlat så mycket om Sverigedemokraterna är rasister eller inte, utan om integrationspolitik. Leijonborg sa att det finns problem med invandringen och integrationen, men borde presenterat folkpartiets lösningar på frågan och talat om varför Sverigedemokraternas lösningar är värdelösa.

Nu när jag skriver kom jag precis på ett mycket möjligt utspel, som visserligen inte har något med Sverigedemokraterna att göra. Mauricio Rojas, fp-talesman i integrationsfrågor, jobbar på en "utanförskapskarta" som visar på områden med stora sociala problem, som Rosengård. När den är klar kommer säkert ett lite större utspel i integrationsfrågan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »