2004-11-15

Colin Powell avgår

USAs utrikesminister, Colin Powell, lämnade idag in sin avskedsansökan och ingen är förvånad. Powell har inte riktigt gillat Rumsfelds och framförallt Paul Wolfowitz vilja att kriga i Irak. Han var lika övertygad om att Saddam skulle bort från makten som övriga i Bush-administrationen, men ville göra det på ett sätt så att de länder som fanns i alliansen vid Gulf-kriget, skulle finnas kvar även nu.

Jag personligen vet inte allt för mycket om Colin Powell men han verkar trevlig, helt enkelt. Att vara trevlig gör inte att du blir en bra ledare, men jag får känslan att han balanserar tuffhet och smarthet på ett bra sätt.

Skulle inte alls bli förvånad om vi får se honom som presidentkandidat 2008, han är väldigt populär hos många amerikaner och är en sådan som skulle kunna locka stora delar av de 30-40 procent väljare som varken kallar sig republikaner eller demokrater.

Kanske kommer han i primärvalen stå mot sin möjliga efterträdare Condi Rice.

4 kommentarer:

Tomas sa...

Du menar väl att han skulle kunna ställa upp som presidentkandidat 2008? Själv tror jag att han missade sin stora chans 1996, men man ska absolut inte räkna bort honom.

Mathias Sundin sa...

Ja just, 2008 ska det vara. Jag ändrar.

Anonym sa...

Tveksamt till om han VILL ställa upp 2008, han är väl 71 då om jag inte har räknat fel (han ser betydligt yngre ut dock)...visserligen hindrade det inte Reagan...

/Daniel, subjektiv.se

Mathias Sundin sa...

Ja, jag har läst det nu i efterhand. Inte speciellt troligt då.