2004-10-21

Regeringsombildningen

Det ryktas som att Bosse Ringholm och Leif Pagrotsky åker ut. Då skulle Persson ha gjort sig av med alla "Nej till EMU"-ministrar. De tidigare var Margareta Winberg som straffarbetar i Brasilien och Marita Ulvskog som idag är partisekreterare.

Mitt tips är som tidigare att Pär Nuder blir finansminister (näringsminister är inte heller helt otroligt). Egentligen kanske det troligaste är att Thomas Östros blir finansminister, han är ungefär lika trist som Ringholm, och Pär Nuder blir näringsminister. Men det verkar för uppenbart och tråkigt.

Kanske vågar Persson testa Ulrica Messing som näringsminister. Jag tror han flyttar på Östros...någonstans. Jag skulle bli glad om han kunde göra sig av med sopan Mona Sahlin. Brrrr.

Morgan Johansson blir utbildningsminister. Luciano Astudillo tas från riksdagsgruppen och får jobba med integration på något sätt.

Och så flyttar Persson på Thomas Bodström, han blir idrottsminister! Snyggingen kan sitta i ännu fler tv-soffor men kan inte göra så mycket skada.

Rörigt? Jupp, jag har ingen aning.

Ni kan se presskonfersen från den här sidan, start 13.30.

UPPDATERING kl 13.33:
Jens Orback - hur kunde jag missa det!?

UPPDATERING kl 13.40:
Pär Nuder ny finansminister! Who's the man?

UPPDATERING kl 14.00:
På frågan varför han presenterar det här samtidigt som de borgerliga presenterar sina arbetsgrupper så var Persson sitt vanligt dryga jag. Han påstod att han inte ens visste om det, på ett mycket överlägset sätt. Well, well. Skrattar bäst som skrattar sist, Göran.

2 kommentarer:

Mathias Sundin sa...

Precis. Däremot Orback är livsfarlig.

Anonym sa...

best regards, nice info Debt for sale Big tasty cocks call center network Suped up dodge shadow