2004-10-11

Korseld med kamrat Fraurud

Tove Fraurud är kommunist och vägrar att kalla Kuba en diktatur, men inte heller en demokrati. Exakt vad hon tycker är lite svårt att förstå eftersom hon jämför med USA hela tiden, precis som hennes kamrater i SVEK.

Hur som helst, i morgon i programmet Korseld på SVT24 (och på nätet) så frågas hon ut av SSU:s Ardalan Shekarbi och LUF:s Nina Larsson. Rekommenderas!

I förra Korseld frågades SVEK:s förra ordförande, och numera partistyrelseledamot, Eva Björklund ut. Rekommenderas också.

Det är inte bara Lars Ohly som hamnat i blåsväder efter Uppdrag gransknings två program om vänstern och kommunismen. Ordföranden för Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster, Tove Fraurud, har också kritiserats. Bland annat har hennes uttalanden om Kuba och hennes, som antytts, bristande insyn i moderpartiets historiska band till östblocket varit föremål för debatt. Men hur låter det när Tove Fraurud får tala till punkt?

I Korseld frågas Tove Fraurud ut av Ardalan Shekarabi, ordförande i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, och Nina Larsson, förbundssekreterare i Liberala Ungdomsförbundet.


1 kommentar:

AndersML sa...

Jag kanske är lite väl inne i mitt Rysslands-arbete, men jag läste först "Komsomol" istället för "Korseld".

Det är dock inte bara Tove. En lätt skrämmande detalj är andra inflytelserika Ung vänstrares inställning, som ett av P3:s verkliga public service-program dragit fram.

Var tredje ledande person i Ung vänster tycker inte att Kuba är en diktatur. Och hälften ser hammaren och skäran som en positiv symbol. Det visar en enkät som Front i P3 skickade ut till 30 distriktsordförande och ombudsmän i Vänsterpartiets ungdomsförbund ett par dagar efter att debatten om partiets demokratiska trovärdighet satt igång. (Front i P3)