2004-10-27

Kommissionen

Barrosso borde helt sonika ha tagit bort Buttiglione ur kommissionen, inte låtit de gå så långt som i dag, när han drog tillbaka hela sitt förslag. Visserligen tycker jag inte att han ska uteslutas för sin katolska tro om han kan skilja på sin privatmoral och på politik. Men frågan är om han kan det? Vad jag har förstått så har han försökt stifta en del lagar i Italien som går i linje med hans privatmoral. Tyvärr inte sett några konkreta fakta för det, debatten om Rocco verkar baseras mer på känslor än på fakta.

Den största anledningen att ifrågasätta honom är dock hans åsikter i flyktingfrågan. Att bygga läger utanför EUs gränser och skicka dit folk är jag stor motståndare till.

Det, plus tvivlet om han verkligen kan skilja på sina unkna privata åsikter och politiken, gör att jag tycker att han borde plockats bort.

I övrigt tycker jag stora delar av kommissionen verkar bra så jag hoppas att det inte blir för många ändringar.

Inga kommentarer: